16 Eylül 2013 Pazartesi

Yolunuz Açık Olsun Arkadaşlar


Merhaba!
Kendimi iyi hissediyorum. Çünkü birilerine yardım edebildim. Mutluyum. Lisenin sonuna yaklaşan ya da üniversiteye adımını atmak üzere olan genç arkadaşlarımın en azından bir mesleği bilinçli bir şekilde tanımalarını ve tercih yapabilecek olanların böylece daha sağlıklı tercihler yapabilmesini sağladım.

Üçlü bir dizi olan "Hacettepe'de İçmimarlık İstiyorum" yazılarımı iyi ki yazmışım. Okundular, hatta okutuldular. Birçok arkadaşımın aklındaki soru işaretleri bu yazılar ile kayboldu. Yazılarla yetinmeyenler blogdaki "İletişim" aracından ya da Facebook'ta küçük bir aramadan sonra bana ulaştılar. Yazı altlarına bırakılan "Adsız" yorumlardan sadece birkaçına cevap verdim; ama bana ulaşan her arkadaşımın hiçbir mesajını cevapsız bırakmadım. Yeni dönem üniversite kayıtları yapılmasına rağmen hâlâ bölümle ilgili mesajlar alıyorum.

İlk iletişimi kurduktan sonra sınava girip yeterli puanı alamayanlarla başka meslekler ve hayat üzerine de konuştuk. İçmimarlığı sadece Hacettepe'de istemeyip genel olarak herhangi bir üniversitede bu bölümü isteyenlerle de konuştuk. İçlerinde "Ankara'ya gelince muhabbetimiz daha da gelişir." diyenler de oldu. "Kız arkadaşım yazılarını okumuş, ben de içmimar olmak istiyorum." deyip ilk iletişimi kuran da oldu.

Ben okuduğum bölümü, üniversitemi az ve öz, açık bir şekilde anlatmaya çabaladım. Bundan yararlananlar oldu. Olmaya da devam edecek. Bilgi ve deneyim paylaşıldıkça güzel.

Yolunuz açık olsun.

9 yorum:

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Ben bir iç mimarın teyzesiyim.Sınavları ,
sabahlara kadar proje çizmeleri ve sektördeki
zorlukları iyi bilenlerdenim.Sizin yazılarınızı
merakla bekliyorum
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar efendim :D ''hacettepe de içmimarlık'' istiyorum postlarını bir solukta okudum.

bende aynı şekilde hacettepede içmimarlık yuksek lisans programına dahil olmak istiyorum :D araştırırken rastladım sana:) acayip güzel bir mesleğimiz var ya böylede anlatanları gördükçe mest oluyorum . :)
herneyse okulunu sağlıcakla bitirmeni hemen meslek hayatına atılmanı başarılarının devamını mesleğine sahip çıkıp içmimarlığın hakkını vermeni dilerim :) kal sağlıcakla
İçmimar Büşra Yiğit :)

Hicvi Derya dedi ki...

Buyuk ihtimalle bu sene okulu bitirdiniz ama is bulabildiniz mi diye soracaktim internetteki ilanlarda cogunlukla tecrube ariyorlar ama 😊

E dedi ki...

Okumaya devam, mezuniyet bu dönem :)

Adsız dedi ki...

Eğer Hacettepe'de okumasaydınız hangi şehirleri,hangi üniversiteleri seçerdiniz? Birde içmimarlık için hangi üniversiteler en iyi? Mesela msgsü? Bunlar benim için çok önemli,yanıtlarsanız çok sevinirim :)

PTR.CAT dedi ki...

çalışmak tamamda peki inancımız...
Her neyse yinede kafamdaki iç mimarlık düşüncesi bu yazılardan sonra kesinleşti hatta bana ilerlemem için dayanak oldu teşekkürler:DDDD
Her ne kadar çevremdekiler bele aynı fikirde olmasa da devam edeceğim ve gelecek yazıları da bekliyorum :D

E dedi ki...

Başarılar Özge Nur, yolun açık olsun :)

Unknown dedi ki...

Merhaba özel üniversite tam burslu kazandım diyelim kaldığım yıl odeme yapıyormuyum 2.sorum Hacettepe iç mimarlık iş hayatında aavanjlar varmı?

E dedi ki...

Berfin,

Ekonomik koşulları ilgili üniversitelerle konuşmak daha doğru olacaktır. En önemlisi senin kendini geliştirmen, "Hacettepe Üniversitesi" bir marka değer yaratabilir, ama bundan da önemlisi senin süreçte kendini ne kadar geliştirdiğindir.

Yorum Gönder