19 Mayıs 2013 Pazar

Hacettepe'de İçmimarlık İstiyorum 1


Hacettepe Üniversitesi'nde İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde öğrenim görmek istiyorsunuz değil mi?

Muhtemelen sizi buraya Google yönlendirdi, umarım yolda pek zorluk çekmemişsinizdir. Adres bulmaya çabalarken ara sokaklarda kaybolmak can sıkar, burası aradığınız yer.

Ben üniversite ve bölüm tercihi yaparken Hacettepe Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı ile ilgili internette neredeyse hiç bilgi yoktu. Burayı hayallerinden geçirenlere yol göstermek, onlara az da olsa yararımın dokunması için bu yazıyı hazırlıyorum.

Bu bölümde üç senesini geçiren bir öğrenciyim. Yani buraya gelmeyi düşünüp de aklında soru işareti olanlara doğru ipuçları verebilirim. İpin ucunu kaçırmadan yakalayın, bir bölümü kazandıktan sonra yeniden üniversite sınavına hazırlanmak zordur. 

Üniversitede ilk senemin sonunda, üniversite tercihleri sırasında arkadaşlarımın bana bölümüm hakkında sorular sorması nedeniyle aceleyle ve amatörce birkaç dakikalık bir tanıtım çalışması yapmıştım. Videonun altına paylaştım sitesinde açıklama olarak da şunu yazmıştım: 
"Tercih dönemlerinde bir kişinin bile olsa yararlanabilmesi için Engin Ergin tarafından hazırlanan kısa tanıtım klibi."

O videoyu izleyip bana Facebook'tan ulaşarak sorularını soranlar oldu. Hiçbir zaman üşenmeden onların sorularını cevapladım. Birilerine yardım etmek amacıyla hâlâ uğraşıyorum. 

Her ne kadar kötü olduğunu düşünsem de bu videoyu izleyin; yapacaklarınız ve yaşacağınız ortam hakkında fikir verecektir.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

tanıtım için çok teşekkürler.bölüm hakkında ön bilgi edinmemiz için yeterli

Adsız dedi ki...

iç mimarlık ve çevre tasarımı ile iç mimarlık bölümü arasında bir fark var mı?

Unknown dedi ki...

fark var, iç mimarlık mf puan türlerinden alırken, iç mimarlık ve çevre tasarımı tm 2 den alıyor diye biliorum.

E dedi ki...

Evet puan türleri fark ediyor. İçmimarlık MF4 puan türü ile alırken İçmimarlık ve Çevre Tasarımı TM1 puan türüyle alıyor. Ancak iş yaşamında bunun pek bir farkı kalmıyor diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

gerçekten böyle bi video izlemeye ihtiyacım vardı iç mimarlık ve çevre tasarımı okumak istiyorum bu video bana çok yardımcı oldu teşekkürler.

Adsız dedi ki...

benim sorum su ki ben burayı istiyorm ama resim yetenegim yok okula girişte yetenek sınavı varmı yoksada girdikten sonra sıkıtı cekermiyim ?

Adsız dedi ki...

Videoyu izlerseniz yetenek sınavının olmadığını söylüyor çok sıkıntı olacaginida sanmıyorum

Adsız dedi ki...

sadece hacettepe mi yetenek sınavsız alıyor?

Adsız dedi ki...

Merhaba öncelikle yazılarınız için teşekkürler.

Ben de bu bölümü istiyorum fakat iş imkanı nasıl? Mezun olduktan sonra çevren olması lazım deniyor doğru mu? Çalışma koşulları fazla zorlayıcı mı?

Adsız dedi ki...

Ben lise son sınıf öğrencisiyim yetenek sınavından resim öğretmenliğinemi yoksa iç mimarlığa mı gideyim karar veremedim. Ha bi de araştırmalarıma göre iç mimarlığın iş imkânları yokmuş kendine ait özel olarak yer açıp çalışıyor muşsun devlet işlerinde çalışa miyormuşsun doğru mu lütfen acil olarak yardım edebilir misiniz

Adsız dedi ki...

Allah razı olsun kardeşim çok yardımcı oldun .

Adsız dedi ki...

meraba tanıtım çok güzel olmuş gerçekten bende Hacettepe iç mimarlık yazmayı düşünüyorum ama bitirince iş bulma konusunda endişelerim var bana yardımcı olursanız bu konuda sevinirim ayrıca size ulaşabileceğim bir sosyal paylaşım ağı varsa daha çok bilgi edinebilirim şimdiden cevabınız için teşekkürler

Adsız dedi ki...

Adsızların yorumlarına cevap vermiyorum yazısını yeni okuyorum ben de cevap vermediniz diye bozulmuştum :) neyse zaten yazmaya da karar verdim tanıtım için tekrar teşekkürler

Adsız dedi ki...

peki hacettepe içt diplomasının yurtdışı geçerliliği var mı ?

Serdar sak dedi ki...

Mimarlik fakultesi ve guzel sanatlar fakultesi ic mimarlik arasinda ne fark bar

Unknown dedi ki...

benim en çok düşündüğüm şey şuan mimar olacak kadar yeteneklimiyim.oraya gidince hiç birşey yapamazsam herkesten kötü çizersem falan.umarım kazanırım bu arada tanıtım iyiydi. :)

Adsız dedi ki...

bilkent iç mimarlık varken gerek yok

Adsız dedi ki...

VİDEONUZU SEYREDEMYORUM,NE YAPMALIYIM?

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben esit agirligim o yuzden ITU'ye gidemiyorum, Hacettepe ic mimarliktan ITU ic mimarliga yatay gecis var mi?

Adsız dedi ki...

Ben iç mimarlık ve çevre tasarımı okumak istiyorum ancak sadece matematik konusunda sıkıntı yaşıyorum matematiği hangi sevide ne kadar kullanmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Yorum Gönder