24 Haziran 2014 Salı

Hacettepe'de İçmimarlık İstiyorum 4


Eğer okulu uzatmasaydım bu sene mezun olacaktım. Ama pişman değilim. Çünkü iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum ve bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum.

İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde okumasaydım, İletişim Fakültesinde bir bölüm okumak isterdim. Gerçi, hâlâ o alanda bir şey yapmayı istiyorum. Hayat ve zaman gösterecek.

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesinin düzenlediği "Dijital Hikaye Anlatımı Atölyesi"ne katıldım ve yaratığım sonuç aslında bölümü tanıtan, onu anlatan bir çalışma oldu. 2014'ün tüm LYS'lerini tamamladığımız bu günlerde kafasındaki soru işaretlerini gidermek için çabaladığım arkadaşlar için o videoyu paylaşıyorum.

İzleyin... Aklınızda birtakım sorular varsa ve bu blogdaki diğer yazılar bu soruları yanıtlayamıyorsa "İLETİŞİM" kısmından bana ulaşın. Ayrıca hatırlatmakta fayda var, bu blogdaki "Adsız" yorumlara genellikle yanıt vermiyorum.

21 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler bizim için uğraştığınız için :) Allah razı olsun :D

Unknown dedi ki...

Merhaba Engin abi. Öncelikle yazılarından dolayı yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. İsmim Sümeyye. Ben lise son öğrencisiyim. Ve iç mimarlık olmak istediğim tek meslek. Resim çizmeye aşığım. Ben Kadir Has üniversitesi %100 burslu istiyorum. Sence özel üniversite olmasının bir sakıncası var mı? Kadir Hasi tercih etmemin sebebi ise güzel sanatlara önem veren bir üniversite olması.

E dedi ki...

Merhaba Sümeyye :) Bugün neredeyse özel üniversitelerin tamamında bu bölüm var ve öğrenciler tarafından bu bölüm isteniyor. O halde neden özel üniversite olmasının bir sakıncası olsun ki... Burada en önemli şey senin kendini geliştirmeye açık olman. Sen istersen başarırsın :) Başarılar diliyorum.

Gökçe dedi ki...

Merhaba.Çok yerde aradım ve yazılarınıza da baktım.Fakat belli bir sonuç bulamadım.Bölümde yan dal veya çift ana dal imkanı var mı? Varsa, hangi bölümler geçerli oluyor? Şimdiden teşekkürler.

E dedi ki...

Merhaba Gökçe. Konu hakkında bilgiye sahip değilim. Üniversitemizin genel ağ sayfasından bölüm sekreterliğimizin numarasına ulaşıp oradan sorunu yöneltebilirsin. İyi günler.

Adsız dedi ki...

abi öyle bir anlattın ki soğudum ama

Adsız dedi ki...

İçmimarlık bölümüyle içmimarlık ve çevre tasarımı bölümü arasındaki fark nedir?

Melis dedi ki...

İçmimarlık okuyup dönem sonu yüksek ortalamayla mimarlığa geçiş var mı

Melis dedi ki...

Birde üstteki soruyu merak ettim içmimarlık ve içmimarlık çevre tasarımı aynı şeyse üniversitelerde neden bir öyle bir böyle yazılıyor anlamadım

Unknown dedi ki...

Öf çok heveslendim ya napicam ben bir sene daha mı calissam 😣

E dedi ki...

Emine Kösek,

Bilemem ki :)

Adsız dedi ki...

Ben bir yerde iç mimarların derse girebileceğini okumuştum dogrumu

Unknown dedi ki...

merhaba ben mimarlik okumak istiyordum ancak mf puanimla giremiyorum tm puanimla ic mimarlik geliyor cok kararsizim bi sene daha hazirlansam daha iyi yerler gelir mi diye dusunuyorum veya okursam neden bi sene hazirlanmadim diyip pisman olur muyum is bulma sikintisi ceker miyim o kadar kafam karisikki

Unknown dedi ki...

instagram hesabiniz varmi

E dedi ki...

çatıdandüşenkedi i,

Merhaba,
Mimarlık ve içmimarlık birbirini bütünleyen alanlar. Ortak yanları olsa da ayrıldıkları pek çok özellik vardır. Mimarlık ya da içmimarlıktan birini seçip "iyidir" diyemem. İkisi de iyi. Tekrar hazırlanmak veya içmimarlık bölümünü tercih etmek senin bileceğin şey. Kendini geliştirirsen ikisinde de iş bulmak imkansız değil. Instagram: @1enginergin

B dedi ki...

Bir işte çalışıyor musunuz?Mezun olduktan sonra iş bulmak çok zor oluyor mu? İş başvurularında üniversitenin önemi nedir? Bu arada yaılarınız çok bilgilendirici teşekkürler..

B dedi ki...

Merhaba yazınız çok bilgilendirici teşekkürler.Ben şuan iş bulabildiniz mi merak ediyorum.Bulabildinizse ne kadar maaş alıyorsunuz?İlk mezunların iş bulması çok mu sıkıntılı?Okurken aylık ne kadar masraf oluyor tahmini bir rakam söyler misiniz?

Unknown dedi ki...

Ozel üniversiteyi Tam burslu kazandım diyelim bi sene kalinca ödeme yapılıyor mu?

Adsız dedi ki...

merhaba şuan mezunum hacettepe iç mimarlık çevre tasarımı için kalmak istedim. iş bulamama korkum çok fazla etraftakilerin iş bulamazsın okuma gibi lafları haklı çıksın istemiyorum

E dedi ki...

B;

Çalışmıyorum, o kısımla ilgili yorum yapamam. Ortalama masraf, ders programına aldığın dersler ve içerikleri dolayısıyla değişir. Bu nedenle bir ortalamadan söz etmek doğru olmaz.

Berfin;
Bu gibi soruların cevapları okuldan okula değişebilir. Aklındaki üniversitenin bölüm sekreterliklerinden bilgi alabileceğini düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

iş yerimize stajyer arıyoruz.
iletişim için www.nuevotasarim.com

Yorum Gönder